Vansi Maeralius

Blå Falken

Description:

Ålder: 140
Art: Ljusalv
Faktion: Aurorerna
Plats: Okänd

Storasyster till Neji Maeralius.

Bio:

Vansi var en medelhög agent inom Aurorerna, med ansvar för nyrekrytering.

Efter att ha återförenats med sin syster den 11 juli 2833 försökte hon se till så att Neji steg i rangerna snarast möjligt. Detta var en av orsakerna till att det otränade Team Neji skickades ut på ett uppdrag vars vikt helt hade missbedömts centralt. Uppdraget slutade i katastrof när Röda Armén under Irene Weissenstein upptäckte vad som pågick, och med sitt eget liv som insats slutförde det som Team Neji påbörjat. Irene skulle komma att anses som martyr för att ha dött i fält, och kom att bli en symbol för den antiasturiska kampen i Stenberg.

Knappt en månad efter katastrofen i Kleve blev hon utstationerad för att understödja en grupp halvkriminella informatörer med siktet inställt på att fånga Wiesmuth en gång för alla. Alla Aurorenas beräkningar slog slint, och trots hennes och Otho Fahrers försök att hålla händelserna på rätt spår skulle även detta sluta i katastrof. Dagen efter Mardrömmen skulle en uppvisning mellan FörstaTredjes och Thet Magra Compagniet komma att störas av ett terrorattentat. Kompositören och författaren Anton Durak fångades in av revolutionärer, befriades, och mördades sedan av den grupp Vansi var anställd för att hjälpa. Wiesmuth själv kom inom hennes räckhåll, men hann kalla sin allierade till statskupp innan Aurorerna hann reagera. Hennes anställning i Asturia skulle sluta med Långa gevärens natt.

I askan efter statskuppen stod hon och Otho kvar mitt i en förlamad organisation. De samlade ihop de sista spillrorna av Thaalertrogna, och organiserade landsflykt. Vansis position är nu okänd, men hon vakar över Andromeda Thaaler, den sista ättlingen till vad som en gång var hela Galberlands mäktigaste familj. Det, och ångesten över att ha varit delaktig i två sociopolitiska katastrofer på en månad.

Vansi Maeralius

No dragons vampsvamp